Yhteistyö tiivistyy sopimuksen myötä

Opiskelijoille avautuu tulevaisuudessa entistä enemmän mahdollisuuksia vierailla Pietarissa. Tuoreen yhteistyösopimuksen myötä järjestetään muun muassa opiskelijoiden ja opettajien vierailuja sekä kilpailumatkoja Venäjälle.

Suomalaisten Akkuna-verkoston oppilaitosten ja pietarilaisen State College of Constructing Works and Urban Managementin yhteistyösopimus allekirjoitettiin Espoossa elokuussa.

”Olemme todella iloisia tiivistyneestä yhteistyöstä. Kehyssopimus antaa meille mahdollisuuksia järjestää joustavasti matkoja ja vierailuja puolin ja toisin”, Akkuna-verkoston koordinaattori Sirje Hassinen Espoon seudun koulutuskuntayhtymästä iloitsee.

Käytännössä yhteistyö tuo mukanaan useita polkuviikkoja eli opintoihin sisällytettäviä Venäjä-polun opintoja Akkuna-verkoston oppilaitosten opiskelijoille. Myös Venäjältä saadaan vierailijoita Suomeen.

”Opiskelijoiden ohella myös opettajat pääsevät kehittämään yhteistyötä ja pohtimaan, mitä ja miten opettajat voivat oppia toisiltaan”, Hassinen painottaa.

Nuoret tapaavat nuoria

Pietarilaisessa oppilaitoksessa järjestetään muun muassa floristien ammattitaitokilpailuja, ja pohdinnassa on esimerkiksi viheralan opiskelijoiden osallistuminen kilpailuihin.

Hassinen painottaa, että yhteistyössä opiskelija on kaiken toiminnan ytimessä. Yhteyksien luominen paikallisiin nuoriin nähdään tärkeäksi.

”Polkuviikkojen ja kaiken verkoston toiminnan idea on, että opiskelijat saavat tästä mahdollisimman paljon irti. Viemme matkojamme jatkuvasti siihen suuntaan, että opiskelijat pääsevät myös itse järjestämään toimintaa kohteissa. Matkoilla varataan aikaa tutustumiseen ja oman ikäisten nuorten tapaamiseen vapaamuotoisissa ympyröissä. Mutkattomimmin tämä käy järjestämällä opiskelijoille yhteisiä tapahtumia vaikkapa urheilun merkeissä.”

Tapio Siukonen ja Anatoliy Krivonosov
Yhteistyösopimus allekirjoitettiin mukavassa ja iloisessa yhteistyön hengessä Espoossa: oikealla rehtori Anatoliy Krivonosov (State College of Constructing Works and Urban Management, Pietari) ja vasemmalla kuntayhtymän johtaja Tapio Siukonen (Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia).